Wykonanie
Składniki:- 1 opakowanie
makaronu ryżowego (wstążki)- 1/2 szklanki mrożonego
groszku- 250g
mięsa mielonego- 1
marchewka- 1 mała
cebula- 5
pieczarek- 6 łyżek
sosu sojowego- szczypta
chilli- 1 płaska łyżeczka
miodu- kilka
pomidorów koktajlowych-
sól i
pieprz-
olej do smażeniaSposób przygotowania:1.
Marchewkę ścieramy na dużych oczkach,
pieczarki kroimy w małe plasterki,
pomidory na połówki,
cebulę szatkujemy.2. Na
oleju podsmażamy
cebulę, następnie dodajemy
mięso mielone, chwile smażymy, później dodajemy
pieczarki,
pomidory i
marchewkę, smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy mrożony
groszek.3.
Sos sojowy mieszamy z
miodem i
papryką, dodajemy do smażonego
mięsa, mieszamy, przyprawiamy
solą i
pieprzem.4.
Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i dodajemy do
mięsa z warzywami, chwilę smażymy, delikatnie mieszając.