Wykonanie
Składniki:- 1kg
cukinii- 1
czerwona papryka- 1
żółta papryka- 20 dag
cebuli- 5 ząbków
czosnku- 1/2 kg
pomidorów- 1 szklanka
oleju- 1 łyżeczka
chili- 1 łyżeczka
curry- 1 łyżeczka
soli- 1/2 łyżeczki
czarnego pieprzu- 1/2 szklanki
wodySposób przygotowania:1.
Cukinie myjemy, obieramy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Papryki myjemy, usuwamy nasienie i również kroimy w małą kostkę.2.
Pomidory na chwilę wkładamy do gorącej
wody, następnie je obieramy i kroimy w kostkę.
Cebulę i
czosnek obieramy i siekamy.3. Wszystkie warzywa wkładamy do garnka, dodajemy
chili,
curry,
sól,
pieprz, wlewamy
olej i
wodę, wszystko gotujemy na małym ogniu ok. 25min., od czasu do czasu mieszając.4. Gorącym sosem napełniamy słoiki, pasteryzujemy ok. 20 min.