Polecam przepyszne wegetariańskie leczo z cukinią, które na prawdę jest bardzo lekkie i smaczneTen przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!Składniki :1,5 papryki czerwonej (dużej)1,5 papryki żółtej3 średnie główki cebuli2 średniej wielkości cukinie1 papryczka chilli2 liście laurowe3 ziela angielskiepuszka pomidorów krojonych bez skórek1 szklanka gotowanej wody3 łyżki olejuPrzygotowanie:Do garnka dodajemy 3 łyżki oleju i pokrojoną w piórka cebulkę i podsmażamy do zeszklenia. W trakcie podsmażania cebuli dodajemy drobno posiekane chilli oraz ziele angielskie i liście laurowe.Do zeszklonej cebulki wlewamy szklankę gorącej wody. Po 5 minutach dodajemy paprykę pokrojoną w paski i dusimy całość na średnim ogniu około 15 minut. Po tym czasie dodajemy sól, pieprz i Vegetę, mieszamy i wlewamy puszkę pomidorów. Dodajmy po łyżeczce papryki słodkiej i ostrej. Dusimy całość około 20 minut. Następnie do całości dodajemy pokrojoną cukinię. Próbujemy międzyczasie warzywa i doprawiamy solą i pieprzem do odpowiedniej ilości dla siebie (warzywa wciągają sól i pieprz dlatego trzeba wszystko kontrolować). Po dodaniu cukinii dusimy całość około 30-40 minut. Próbujemy co jakiś czas i sprawdzamy cukinię (cukinia- miękka ale nie ciapka). Na koniec jeszcze doprawiamy wedle uznania. Jeśli ktoś woli rzadszą konsystencję to można dodać wody.