Składniki:*na ciasto- 1/2 łyżeczki sody- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia- 150 g mąki pszennej- 30 g ciemnego kakao- szczypta soli- 2 jajka- 100g cukru pudru- 160g jogurtu naturalnego- 65g masła*na kruszonkę- 45 g zimnego masła- 65 g mąki pszennej- 100 g czekolady mlecznej- 1/2 łyżeczki cynamonu- 50 g cukru- szczypta soliSposób przygotowania:1. Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od wymieszania mąki z kakaem, sodą, proszkiem do pieczenia i solą. W misce miksujemy na gładką masę masło z cukrem, następnie stopniowo dodajemy jajka i jogurt, później suche wymieszane składniki, cały czas miksujemy.2. Ciasto wylewamy na średnią blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.3. Suche składniki kruszonki mieszamy w misce (czekoladę ścieramy na średnich oczkach), dodajemy masło i zagniatamy palcami, by powstały okruszki.4. Ciasto posypujemy kruszonką, wkładamy do piekarnika i pieczemy w 200 stopniach 30-40 min. (sprawdzamy patyczkiem czy jest gotowe).