Wykonanie
Składniki:*na ciasto- 100g
masła- 180g
mąki pszennej- 2 łyżeczki
przyprawy do piernika- 1
jajko- 5 łyżek
cukru pudru- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia*na masę
serową- 1kg
sera twarogowego do serników- 2/3 szklanki
cukru- 3 łyżki
miodu- 1 łyżeczka
cynamonu- 2 łyżki
mąki pszennej- 3
jajka- kilka pierniczków w
czekoladzie*dodatkowo-
czekolada mleczna lub gorzkaSposób przygotowania:1. Do miski wkładamy
mąkę,
cukier puder,
proszek do pieczenia,
przyprawę do piernika, mieszamy, następnie dodajemy
masło,
jajko, zagniatamy ciasto, wylepiamy nim tortownicę.2.
Ser miksujemy z
mąką,
cukrem,
jajkami,
miodem,
cynamonem. W tortownicy na cieście układamy pierniki, zalewamy masą
serową. Pieczemy w 180 stopniach ok. 1godziny.3. Gotowy i wystudzony sernik polewamy roztopioną
czekoladą.