ßßß
To miały być wyjatkowo dobre magdalenki. Takie, dla których warto wstać wcześniej, by przy śniadaniu delektować się ciepłymi ciastkami. Miodowe magdalenki smakują bardzo, są delikatne, a dzieci za nimi szaleją (przynajmniej moje ;-). Polecam!Składniki na około 27 magdalenek:250 g mąki pszennej3/4 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej3 jajka2 łyżeczki cynamonu140 g masła60 g cukru muscovado170 g płynnego miodu1 łyżka wodycukier puder do oprószeniaWszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.W garnuszku umieścić masło, miód, wodę, podgrzać do rozpuszczenia. Dobrze wymieszać i dodać pozostałe składniki (jajka dodajemy w całości). Miksować przez 3 minuty, aż ciasto będzie gładkie.Ciasto przelać do formy na magdalenki, wypełniając je w 3/4. Piec około 15 - 20 minut (w zależności od piekarnika) w temperaturze 180ºC.Wyjąć, ostudzić na kratce, oprószyć pudrem.Smacznego :-).
Przepis pochodzi z bloga Aapplemint .