Wykonanie
            
Dawno nie piekłam muffinek. Czas to nadrobić :) Pyszne, pięknie pachnące 
cynamonem, 
orzechami i 
miodem. Słodkie i sycące. Przepis Nigelli znalazłam u Liski . Polecam Wam baardzo :)Składniki na nadzienie:1/2 szkl. posiekanych 
orzechów włoskich1/3 szkl 
cukru1,5 łyżeczki 
cynamonu3 łyżki roztopionego 
masłaWszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać.Składniki na ciasto:1 szkl i 7 łyżek 
mąki pszennej2 łyżeczki 
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki 
sody1/4 szkl 
cukru1 duże 
jajko3 łyżki rozpuszczonego 
masła1 szkl+ 2 łyżki 
maślanki (może być też 3/3 szkl 
jogurtu naturalnego+1/3 szkl 
mleka)Na wierzch:ok. 1/2 szkl 
miodu do polaniaPiekarnik rozgrzać do 200 stopni. Wszystkie składniki suche wymieszać. Mokre osobno roztrzepać a następnie połączyć z suchymi. Wymieszać dobrze ale nie za długo. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do każdej z nich nałożyć 1/3 ciasta, następnie nałożyć po łyżeczce nadzienia i znów 2/3 ciasta. Wierzch posypać delikatnie pozostałym nadzieniem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 15-20 minut na złoto. Po upieczeniu lekko wystudzić, wyjąć delikatnie na kratkę i każdą muffinkę delikatnie polać 
miodem. Smacznego :)

