ßßß
Składniki:ogórek zielonysałata (różnokolorowa będzie ładniej wyglądała)pomidory cherrykukurydza konserwowapierś z kurczaka (może być z rosołu, grillowana lub pieczona)1 łyżka octu winnego1 łyżeczka miodu1 łyżeczka musztardy2 łyżki majonezu4 łyżki oliwyPrzygotowanie:Ogórka umyć, obrać i pokroić na plastry o grubości ok 1 cm. Wydrążyć delikatnie niewielkie wgłębienia.Pomidory umyć, osuszyć i pokroić na ćwiartki.Liście sałaty oczyścić i osuszyć, porwać na niewielkie kawałki.Pierś z kurczaka pokroić w cienkie plastry.Kukurydzę odsączyć z wody.Musztardę, miód, ocet i majonez wymieszać dokładnie, dodać oliwę i ponownie połączyć składniki.Na ogórkowe talerzyki położyć kawałki sałaty, kurczaka, pomidora oraz kukurydzę. Polać dressingiem i udekorować, np listkami rukoli.Smacznego :)