Wykonanie
Ciasto robiłam z przepisów na stronie mojeciasto.pl . Przyznam, że było bardzo pyszne. Dlatego osobiście polecam.

Lista składników1 kostka
margaryny4/5 szklanki
cukru (200 g)2
jajka2 i 1/2 szklanki
mąki (420 g)1 czubata łyżeczka
proszku do pieczeniamasa:

1 szklanka
mleka1/2 szklanki
cukru pudru (100 g)2 szklanki
bakalii (
rodzynki,
suszone morele,
orzechy)1
gorzka czekolada (100 g)5 łyżek
kakao400g twardej
marmoladypolewa:1
gorzka czekolada (100 g)1/2 szklanki
śmietanki 30%Wymiary blachy: 280x235 mmIlość porcji: 15Przygotuj ciasto. Wszystkie składniki na ciasto włóż do miski, wymieszaj mikserem, a następnie szybko zagnieć. Ciasto podziel na dwie części w proporcji 2/5 i 3/5.Dwie formy prostokątne o wymiarach 22x28cm wysmaruj
margaryną i obsyp
mąką. Dno każdej z przygotowanych form wylep jedną częścią ciasta. Piecz w nagrzanym do 180st.C piekarniku około 25 minut. Przygotuj masę. Grubszy placek ciasta pokrusz w dłoniach. W misce wymieszaj
mleko,
cukier puder,
kakao, połowę
marmolady i rozpuszczoną w kąpieli
wodnej czekoladę. Dodaj pokruszone ciasto i
bakalie. Wszystko wymieszaj dokładnie łyżką.Pozostawiony placek ciasta posmaruj resztą
marmolady. Na ciasto wyłóż przygotowaną wcześnie masę, równomiernie rozprowadź i lekko ugnieć. Do rondelka wlej
śmietankę i włóż połamaną
czekoladę. Podgrzewaj aż polewa będzie gładka i gęsta. Polewą polej ciasto.Temperatura piekarnika : 180 o CCzas pieczenia: 25 minutsmacznego kochani :))))))