Wykonanie
Ten przepis na bajaderkę pochodzi z serwisu Mojeciasto.pl czyli z
margaryny Kasi. Wychodzi naprawdę smaczne. Polecam

ciasto:250 g
margaryny200 g
cukru2
jajka2 1/2 szklanki
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczeniamasa:1 szklanka
mleka2 szklanki
bakalii5 łyżek
kakao400 g
marmoladypolewa: 1
gorzka czekolada, 1/2 szklanki kremówkiWszystkie składniki na ciasto szybko i dokładnie wyrobić a następnie podzielić na dwie części 3/5 i 2/5.
Ciastem wylepić foremki do pieczenia i upiec ok 25 minut na złoty kolor w 170 stopniach.Następnie ostudzony, grubszy placek pokruszyć.
Czekoladę rozpuścić powoli w kąpieli
wodnej. Wszystkie składniki masy dokładnie wymieszać i wyłożyć na ciasto, mocno dociskając.
Czekoladę połamać i powoli podgrzewać ze
śmietanką do całkowitego rozpuszczenia i lekkiego zgęstnienia. Gotową masę wylać na ciasto. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny aż ciasto się "zawiąże".