Wykonanie
Każdy z nas to okropne uczucie zna. Wpadasz biedny człowieku do domu a tu wygłodniałarodzinka z wyrzutem patrzy że w garach pusto. I jak to moja babcia mawiała" kij ma dwa końce a każda sytuacja dwa wyjścia". W takim przypadku pierwsza , złapaćjakąś gotowiznę i odgrzać , druga ugotować coś w 15 minut. Zawsze wybieram to drugieRzut oka do lodówki , spiżarki i mam

Składniki na 4 porcie- 400g
makaronu wstążek ( może być inny)- 2
filety drobiowe- 1 biała
rzodkiew-
seler naciowy- 1 łyżka
musztardy rosyjskiej- 1
cebula- kilka ziaren
kolendry-
olej do smażenia-
sól ,
pieprz do smaku-
sos sojowy ciemnyWykonanieKrok 1 Postawić do zagotowania
wodę na kluski . W tym czasie ...Krok 2 Umyte filety kroimy w cienkie paski ukośnie . Skrapiamy
sosem sojowym .Krok 3 Obieramy umyta
rzodkiew ze skórki kroimy w paseczki .
Cebulę w piórka, łodygi
selera w talarkiKrok 4 Jeśli
woda zagotowała się , wrzucamy
makaron.Krok 5 W głębokim rondlu na rozgrzanym
oleju podsmażamy paski
kurczaka ok 1 minuty,dodajemy
cebulę, smażymy następną minutę na koniec dodajemy
selerrzodkiew , rozgniecione ziarna
kolendry, dokładnie wymieszać . Wlewamy ok1 szklanki
bulionu lub
wody , dusimy 5 minut. Doprawiamy
solą ,
pieprzem .Krok 6 Odcedzony
makaron dodajemy do warzyw i
mięsa , dokładnie mieszamy .Przed podaniem posypałam wszystko posiekanymi
nerkowcami