ßßß Cookit - przepis na Na przekąskę, obiad, kolację ?

Na przekąskę, obiad, kolację ?

nazwa

Wykonanie

Zdecydowałam się polecić moją kanapkę wszystkim maturzystom ponieważ jest to "konkretny" sycący posiłek , nie jest ciężki i wygodny do jedzenia ( obstawiam, że wiele osób nadal się przygotowuje do choćby ustnej matury i chcą coś zjeść by nie tracić czasu).
p.s wszystkim życzę powodzenia ! przede wszystkim na ustnych maturach bo tu nie tylko wiedza jest potrzebna !
Składniki :
bułki ciabatty
opakowanie boczku wędzonego w cienkich plastrach
czarne oliwki
suszone pomidory
ser parmezan lub grana padano
roszponka
pierś kurczaka
9 łyżeczek majonezu
2 łyżeczki musztardy - najlepiej dijon
1 duży ząbek czosnku
kilkanaście listków bazyli
sól czosnkowa Kamis*
pieprz kolorowy Kamis
* Sól czosnkowa Kamis w młynku to : sól morska, czosnek, rozmaryn, lubczyk, cząber, natka pietruszki.
Przygotowanie :
Majonez miksuję z czosnkiem, świeżą bazylią i musztardą .
Kurczaka ( nie rozbijam ) nacieram solą czosnkową i pieprzem - grilluje .
Boczek wędzony również podpiekam na grillu.
Ciabattę przekrawam na pół , obydwie części smaruję przygotowanym sosem majonezowym.
Na dolnej połówce układam listki roszponki, następnie oliwki pokrojone w plasterki i suszone pomidory pokrojone w paseczki.
Posypuję startym parmezanem, układam plastry boczku.
Kurczaka kroję w plastry i układam na boczku.
Składam kanapkę i gotowe.
Inspiracją był przepis opublikowany w gazecie Moje gotowanie maj 2014.
Źródło:http://myszkagotuje.blogspot.com/2014/05/na-przekaske-obiad-kolacje.html