Wykonanie
Nie
jadłam samej
cukinii, jak jej nazwa wskazuje, była jedynie dodatkiem do obiadu. Główną atrakcją na talerzu miał być
kurczak w wiórkach
kokosowych dosyć popularny na Cinie. Ogólnie robi się dosyć szybko i łatwo, ale myślę, że jeszcze szybciej i jeszcze łatwiej byłoby we frytownicy. I następnym razem tak zrobię. Aha, i dam więcej wiórków, żeby były bardziej wyczuwalne :)
składniki:- podwójna
pierś z kurczaka- 1
jajko- 3 łyżki
mąki ziemniaczanej- 3 łyżki
mąki pszennej- 3 łyżki
wiórków kokosowych-
woda-
sos sojowy- 20 dkg
pieczarek- 1
czerwona paprykaMięso pokroić w kostkę, zalać
sosem sojowym, odstawić na godzinę.
Jajko,
mąkę, wiórki i
wodę wymieszać na gęste ciasto. Wrzucić w to
mięso i wymieszać. Usmażyć
kurczaka na gorącym
oleju, zdjąć z patelni. Na koniec podsmażyć
pieczarki i
paprykę, po czym dodać
mięso. Można poddusić, albo podawać na chrupko.