Tydzień temu w poniedziałek Mama oznajmiła mi, że od dzisiaj to ja gotuję, więc na pierwszy ogień poszła zapiekanka makaronowa, którą ściągnęłam z kumpeli lekko ją modyfikując.ZAPIEKANKA MAKARONOWAskładniki:-0,5kg makaronu (świderki)-1 marchewka-1 puszka kukurydzy konserwowej-1 czerwona papryka-1 zielona papryka-0,5kg kiełbasy-20dkg źółtego sera-fix Knorr do potraw chińskich-2-3 cebuleMakaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Kukurydzę także odcedzić. Marchewkę, paprykę i kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Wszystko wymieszać z ugotowanym makaronem, ewentualnie doprawić do smaku jakimiś przyprawami. Zrobić sos z fixu według przepisu na opakowaniu. Makaron z dodatkami przekadać na zmianę sosem i żółtym serem. Piec w naczyniu żaroodpornym ok. 30 minut.Podawać polane ketchupem lub innym sosem.UwagiW oryginale była papryka marynowana i fix grzybowy.I obiad załatwiony na 3 dni