ßßß
1 łyżka oleju1 mała papryka czerwona1 mała papryka zielona1 cebula1 marchew20 dkg pieczarek1 duża łyżka śmietanyPrzyprawy : pieprz, sól, lubczyk.Ugotować makaron al dente w posolonej wodzie (wykonać próbę – wyjąć jedną ”nitkę” makaronu z gotującej się wody i rzucić nią na drzwi lodówki. Jeśli makaron się przyklei oznacza to, że ma odpowiednią elastyczność i można go odcedzić) W tej samej wodzie w której gotował się makaron możemy podgotować marchew.Do rondla wlać łyżkę oleju. Postawić garnek na ogniu.Wrzucić i podsmażyć pokrojoną w talarki marchew,cebule,paprykę czerwona i zieloną w grubą kostkę. Mieszać krotką chwilę by się nie przypaliło i wrzucić pokrojone na połówki pieczarki, jeśli są duże to pokroić na ćwiartki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i lubczykiem. Parę minut podusić pod pokrywką by wszystkie warzywa zmiękły i dodać śmietanę.Wymieszać. Podawać z ugotowanym makaronem.Nie muszę dodawać,że wszystkie produkty zanim przystąpimy do gotowania muszą być odpowiednio przygotowane.Umyte. Z papryki wyjęte gniazda nasienne, Marchew może być ze skórką lecz porządnie wyszorowana.Szacunkowy koszt: 7 zł