ßßß
Na rozgrzanej margarynie przesmażamy czosnek a potem do tego dodajemy cebulkę i smażymy do momentu gdy cebula osiągnie złoty kolor. Do tego dodajemy pokrojoną kiełbasę i przesmażamy.
Gdy kiełbasa będzie już podsmażona zalewamy częścią rozpuszczonych kostek rosołowych i smażymy dalej. Po ponownym przesmażeniu zalewamy pozostałą częścią wywaru z kostek. Smażymy jeszcze wszystko przez jakieś 10 – 15 minut. Dodajemy 3 łyżeczki przecieru pomidorowego a następnie dodajemy Fix prosto z torebki. Nigdy go nie rozpuszczam gdyż ilość wywaru smażonego z kiełbasą jest wystarczająca. Jeżeli stwierdzam że jedna torebka jest za mało dodaję drugą albo pół z drugiej paczki. Jeżeli sos wydaje się zbyt gęsty można dodać trochę wody. Sos należy spróbować i jeżeli istnieje taka potrzeba należy doprawić solą, pieprzem i papryką. Makaron przesypujemy do naczynia żaroodpornego i zalewamy go usmażoną kiełbasą z sosem i wszystko razem mieszamy. Na wierzch posypujemy żółtym serem i wstawiamy na nagrzanego piekarnika.
Zapiekanka jest gotowa gdy ser się rozpuści. Dodatkiem przy jedzeniu zapiekanki może być ketchup.Życzę smacznego!!!