Wykonanie
Co potrzeba:20 dag
mąki1 łyżeczka mielonego
cynamonu1 łyżeczka mielonego / startego
imbiru1 łyżeczka
gałki muszkatołowej1 łyżeczka mielonych
goździków1 starta skórka
pomarańczy25 dag
rodzynek25 dag suszonych
wiśni,
śliwek,
brzoskwiń6 dag pokruszonych
migdałów20 dag miękkiego
masła20 dag
cukru4
jajkaGranola orzechowa Santehttp://sante.pl/p113/granola-orzechowa-50g1 łyżeczka proszku /
sody do pieczeniaSposób przygotowania:W misce ucieramy
masło z
cukrem,
jajkami pomału, ciągle ubijając.
Przesiewamy
mąkę z
przyprawamidodajemy starkowaną skórkę,
imbir i
suszone owoce, mieszamy.
Wsypujemy Granola
orzechową firmy Santehttp://sante.pl/p113/granola-orzechowa-50g
Mąkę wraz z proszkiem budyniowym,
proszkiem do pieczenia,
sodą do pieczenia i
bakaliami, delikatnie mieszając.
Ostrożnie łączymy wszystko z
sokiem z
pomarańczy.
Wyrobione ciasto wlewamy do tortownicy posmarowanej
masłem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°C na 45 min.
Studzimy, wyjmujemy z formy i dekorujemy według uznani
Smacznego:)