ßßß Cookit - przepis na Sezonowy czereśniowiec

Sezonowy czereśniowiec

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Pyszna szczawiowa zupa
Młode ziemniaczki z kotletem »
Odwrócony biszkopt z czereśniami
3 jaja
3 łyżki mąki tortowej
3 łyżki maki ziemniaczanej
150 gram cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
kakao 2 łyżki
czereśnie 800 gram (po wydrylowaniu jest trochę mniej)
galaretki 3 cytrynowe ( na litr wody )
1.Miksujemy jaja z cukrem.
2. Dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao ( wymieszane składniki ).
3. Mieszamy składniki łyżką.
4. Przekładamy do formy prostokątnej.
5. Pieczemy na papierze do pieczenia.
6. Po upieczeniu ścigamy papier i przekładamy biszkopt do formy na babkę.
7. Drylujemy czereśnie umyte i przekładamy na biszkopt do formy na babkę.
8. Galaretki rozrabiamy w litrze wrzątku , mieszamy do rozpuszczenia i studzimy.
9. Stężałą galaretkę przelewamy na czereśnie wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
10. Wyjmujemy zastygnięte ciasto odwrotnie już na talerz kroimy i podajemy .
piątek, 12 lipca 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/07/Sezonowy-czeresniowiec.html