Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyszna szczawiowa zupa
Młode ziemniaczki z kotletem »Odwrócony
biszkopt z
czereśniami3
jaja3 łyżki
mąki tortowej3 łyżki
maki ziemniaczanej150 gram
cukru1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniakakao 2 łyżki
czereśnie 800 gram (po wydrylowaniu jest trochę mniej)
galaretki 3
cytrynowe ( na litr
wody )1.Miksujemy
jaja z
cukrem.2. Dodajemy obie
mąki z
proszkiem do pieczenia i
kakao ( wymieszane składniki ).3. Mieszamy składniki łyżką.4. Przekładamy do formy prostokątnej.5. Pieczemy na papierze do pieczenia.6. Po upieczeniu ścigamy papier i przekładamy
biszkopt do formy na babkę.7. Drylujemy
czereśnie umyte i przekładamy na
biszkopt do formy na babkę.8.
Galaretki rozrabiamy w litrze wrzątku , mieszamy do rozpuszczenia i studzimy.9. Stężałą
galaretkę przelewamy na
czereśnie wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.10. Wyjmujemy zastygnięte ciasto odwrotnie już na talerz kroimy i podajemy .


piątek, 12 lipca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter