Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Podaj przepis na idealną ...Lasagne z
karkówką i
cukinią »Ciasto wyszło smaczne delikatne jak puch , do tego
czereśnie które wszyscy uwielbiamy polane poziomkowa
galaretka.trudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 15
Biszkopt:3
jaja100 gram
mąki tortowej140 gram
cukru¼ łyżeczki
proszku do pieczeniaDodatkowo:
Czereśnie wypestkowane 300 gram( pokrojone w połówki)
Galaretka poziomkowa 2 szt
Woda 600 mlUbijamy
jaja na puch z
cukrem , masa nam podwaja się.Dodajemy przesiana
mąkę z
proszkiem do pieczenia, mieszamy łyżką do połączenia składników.Formę smaruję
margaryną i obsypuję
bułka tartą.Przekładam masę biszkoptowa i piekę niecałe 20 minut w 180 stopniach.
Galaretkę rozpuszczam w 600 ml
wody ( wstawiam do zimnej
wody ,szybciej się studzi i tężeje ) .
Czereśnie myje i wypestkuje , kroje w połówki i odsączam ze soku.Na ostudzony
biszkopt kładę połówki
czereśni dosyć ciasno i zalewam tężejącą
galaretką.Do lodówki na 2 godzinki i można jeść.


poniedziałek, 04 sierpnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter