Wykonanie
Biszkopt:4
jaja3/4 szklanki
cukru3/4 szklanki
mąki1 łyżeczka
proszek do pieczenia3 łyżki
wodyBiałka ubić, pod koniec dodać
cukier.
Żółtka wymieszać razem z
wodą, wlać do
białek i dalej ubijać.
Mąkę wymieszać z
proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej, mieszać drewnianą łyżką. Wylać na dużą blaszkę od piekarnika. Piec w temperaturze 160-180 stopni, przez 25 minut.Gdy ciasto będzie upieczone, wyłożyć na ściereczkę wysypaną
cukrem i gorące zwinąć. Pozostawić do wystygnięcia.Zimne ciasto delikatnie odwinąć, posmarować masą
makową (ja użyłam gotowej z puszki). Ponownie zwinąć roladę.Posypać
cukrem pudrem lub polać polewą.