Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Zacierki na
mlekuPyszne kuleczki w sosie ... »Coś innego
EspressoSKŁADNIKI:100 g
margaryny Kasiajajka 5 sztuk150 gram
cukruproszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 1 szklanka
sól szczypta220g
serka mascarpone1 szklanka
śmietanki kremówki1/2 szklanki
cukru2 łyżeczki
rozpuszczalnej kawy inki
mlecznej2 łyżeczki
żelatyny1 łyżeczka ekstraktu
waniliowego1 szklanka ubitej
śmietanki kremówki2 łyżeczki
cukru waniliowego1/2 szklanki zaparzonej
kawy Inki
Mlecznej (zimnej)2 łyżeczki
alkoholuPRZYGOTOWANIE:
biszkoptUbijamy
żółtka z
cukrem ze 100 gram .
Białka ubijamy na sztywno z resztą
cukru czyli 50 gram i szczyptą
soli.Do
białek wlewamy masę
żółtkową i ostrożnie mieszamWsypuje
mąkę przesianą z proszkiem i
kakao, mieszam łyżką na koniec dodaje rozpuszczoną i ostudzoną
Kasię .Wlewam do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 15 min w temperaturze 180ºC.Następnie podzielić na 3 równe - szerokie pasy.Krem:220g
serka mascarpone1 szklanka
śmietanki kremówki1/2 szklanki
cukru2 łyżeczki
rozpuszczalnej kawy Inki
mlecznej2 łyżeczki
żelatyny1 łyżeczka ekstraktu
waniliowegoWierzch:1 szklanka ubitej
śmietanki kremówki2 łyżeczki
cukru waniliowegoNasączenie :1/2 szklanki parzonej
kawy Inki
mlecznej (zimnej)2 łyżeczki
alkoholuSkładniki na nasączenie połączyć razem.
Serek utrzeć z
cukrem.
Żelatynę i
kawę rozpuścić w miej więcej 1/3 szklanki wrzącej
wody. Dokładnie wymieszać i odstawić do przestudzenia.
Śmietankę ubić na sztywno, dodać
serek, a na koniec powoli wlać rozpuszczoną
kawę ( cały czas ubijając). Masę wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Płaty
biszkoptu nasączyć
kawą Inką i przełożyć masą. Wierzch i boki przykryć ubitą
śmietanką wymieszana ze szczypta
kawy Inki
mlecznej zmieni kolorek na łososiowy i Schłodzić w lodówce .


Jak jesz to się rozpływa w ustach i czujesz smak
kawy Inka smakuje jak kapuci no bardziej zwłaszcza
mlecznawtorek, 10 stycznia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter