ßßß Cookit - przepis na Truskawkowy raj

Truskawkowy raj

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Pierogi ze szpinakiem i brokułami
Biscotti »
Nie ma to jak mus z truskawek połączony z budyniem i śmietaną . Pokryty truskawkami. Pyszne delikatne i dla każdego chętnego .
trudność: średne
czas: powyżej 60 min
ilość porcji: 25
Truskawkowy raj - SKŁADNIKI:
Biszkopty 300 gram ( dwie warstwy)
Truskawki 1 kg
2 galaretki truskawkowe
Budyń 3 szt.
Mleko 1 litr
4 łyżki cukru
Margaryna 120 gram
Śmietana 30% 1 litr
4 śmietan fiksy
Mus truskawkowy: Do kubka takiego z 500 ml wsypujemy dwie galaretki truskawkowe .
Zalewamy wrzątkiem i mieszamy do rozpuszczenia.
Do kielicha wkładamy truskawki umyte ( 15 szt. zostawiamy do udekorowania ciasta ) i zalewamy je rozpuszczoną gorącą galaretką. Blenderujemy koło 5 minut .
Bierzemy papier do pieczenia spinamy go zszywaczem –rogi aby nam powstał środek do blaszki .
Wkładamy w blaszkę i układamy biszkopty okrągłe gęsto i ciasno.
Teraz wlewamy na biszkopty mus truskawkowy , tak delikatnie aby nam biszkopty się nie podniosły .( Jak się podniosą to dociskamy je do dna ,nasączą się i osiądą ) Wstawiamy do lodówki na około 3 godziny ( tyle mi zastygało).
Gotujemy mleko ( ¾ litra wlewamy do garnka) dodajemy margarynę i cukier , mieszamy do rozpuszczenia.
W pozostałym mleku rozrabiamy trzy budynie śmietankowe i dodajemy do gotującego się mleka , mieszamy do zgęstnienia.
Układamy na zastygłym musie truskawkowym biszkopty i zalewamy gorącym budyniem i do lodówki znowu na jakąś godzinę.
Teraz ubijamy śmietanę i dekorujemy dekoratorem ciasto.
Kroimy truskawki na pół i dekorujemy nasze ciacho .znowu do lodówki do schłodzenia najlepiej na noc zostawić .
piątek, 13 czerwca 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/06/Truskawkowy-raj.html