Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Makaron po seczuańskuSurówka z
jabłka i
marchewki »Babka z dodatkiem
kardamonuŚwiat się z
mienia i smaki też trzeba próbować nowości i nowe smaki kosztować.Prosta babeczka upieczona w godzinę.* 3 szklanki
mąki* 1 łyżeczka zmielonego
kardamonu* 1 łyżeczka
proszku do pieczenia* 20 dag miękkiego
masła*
cukier 200 gram*4
jaja*
sok z cytryny 1 łyżka*1 szklanka
mleka1. Formę do babki prostokątną smarujemy
masłem i obsypujemy
mąką.2.
masło ucieramy z
jajami i
cukrem.3. Dodajemy
mąkę z
proszkiem do pieczenia i
kardamonem .4. Ucierając dodajemy
mleko .5. Kiedy mamy już utarte ciasto dodajemy
sok z cytryny na samym końcu.6. Przekładamy ciasto do formy prostokątnej i pieczemy w 180 stopniach 60 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy się nie klei i wyciągamy7. Posypujemy
cukrem pudrem.


piątek, 11 października 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter