Wykonanie
potrzebujemy:- 2
jabłka- 60 g marcepanu- ok 3-4 łyżki
mleka wegańskiego- 200g
mąki migdałowej- opakowanie
proszku do pieczenia- 3
jajka- 150 g
masła- 50 g
cukru- 100g kawałki
migdałów (ja użyłam takich gotowych posiekanych w kawałki)
Jabłka umyć i pokroić w kostkę.Marcepan pokroić w kostkę i zagotować z
mlekiem na jednolitą masę.
Masło z
cukrem utrzeć na puszystą masę.Pokolei wbijać
jajka i dalej miksować.Dodać rozpuszczony marcepan,
mąkę migdałową i
proszek do pieczenia.Na sam koniec wrzucić
jabłka i kawałki
migdałów.Wszystko wymieszać.Piec ok 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Sos marcepanowy :-
mleko roślinne- kawałek marcepanuMarcepan pokroić w kostkę i zagotować z
mlekiem.Całość powinna
mieć lejącą konsystencję.Po chwili
zrobi się z tego coś w stylu pianki.