Wykonanie

Coraz bardziej zaczynam lubić muffinki, choć kiedyś za nimi nie przepadałam. Niezależnie od smaku i rodzaju są doskonałym wyjściem awaryjnym na wypadek niespodziewanych gości. Wystarczy tylko wszystkie składniki wymieszać i upiec. W 20 minut mamy więc pyszny deser lub podwieczorek. Te z
jabłkami zjedliśmy jeszcze ciepłe, takie są najsmaczniejsze.Składniki na 18 sztuk:340 g
mąki140 g
cukru1
jajko250 ml
mleka100 g
masła2 łyżeczki
proszku do pieczeniaduże
jabłko na kruszonkę:łyżka
masłałyżka
cukru2 łyżki
mąkicynamonMasło stopić i przestudzić.
Jabłko pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki ciasta wymieszać trzepaczką, na końcu dodać
jabłka. Składniki kruszonki zagnieść. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami i napełnić
ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec 15-20 minut.
