Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pączki mini z
seremDomowe kopytka »Moja rodzina miała zachciankę , zachciało im się
pomarańczowego ciasta i
czekolada też miała być. Więc postanowiłam pokombinować aby jedno miało i drugie.Będzie to babka bo szybko się robi i zawsze wychodzi smaczna1 szklanka
mąki pszennej1/2 szklanki
mąki ziemniaczanej,
margaryna 250 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 180 gram4
jajka2 łyżeczki otartej skórki z
pomarańczy,sok z całej
pomarańczykakao 2 łyżki
orzechy tarte laskowe 100 gram BackMitDodatkowo:
cukier puder 200 gramsok z
pomarańcza na oko
skórka pomarańczowa kandyzowana GOLD PACK1. Rozpuściłam
margarynę dodałam
cukier sok z
pomarańczy i
kakao, zostawiłam do ostygnięcia.2. Ubiłam całe
jaja dodałam do ostudzonej masy.3.
Mąki wymieszałam z
proszkiem do pieczenia.4. Dodałam do masy
mąkę z proszkiem i
orzechy , wymieszałam.5. Blaszkę wysmarowałam
margaryną i posypałam
bułka tartą.6. Przełozyłam masę do formy i wstawiłam na 60 minut piekłam w 170 stopniach.7. Po upieczeniu i wystudzeniu polałam lukrem zrobionym a
cukru pudru i soku z
pomarańczy.





wtorek, 04 lutego 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter