Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Domowy
makaron smażony z
jajemFaszerowane udka »Ależ miałam dzisiaj fajny dzień w dodatku
botwinka była przepyszna
makaron wpasował się idealnie . Uwielbiam wymyślać obiadki choć czasem są nieziemskie ha ha jak to
mówi mój mąż ale zawsze mu smakują .
udko z kurczaka 1 sztpęczek
botwinki200 gram
buraczków ze słoika ( z
cukrem ,
octem i odrobiną
soli)
czosnek 4 ząbki sprasowany
ziele angielskie 3 szt Kamis
liść laurowy 3 szt Kamis
śmietana 30% 200 mlDo
wody dodajemy listek ,
ziele angielskie udko z kurczaka .Gotujemy na małym ogniu , dodajemy odrobinę
soli do smaku .Po ugotowaniu uda wyjmujemy je.Dodajemy słoiczek
buraczków gotujemy z 20 minut .Teraz dajemy pęczek
botwinki posiekanej drobno 15 minut jeszcze się pyrkocze i dodajemy
śmietanę . Podajemy ze swojskim
makaronem.Zamieszać 2 minuty i gotowe.Ciasto na
makaron:300 gr
mąki tortowej3
jajatrochę letniej
wody gdy za gęsteCiasto:wsypujemy
mąkę na stół , do zagłębienia w
mące wbijamy
jaja.Wyrabiamy ciasto , jeśli za gęste dodajemy letniej
wody .Wałkujemy cienko , kroimy w paski i przepuszczamy przez maszynkę do
makaronu.Obsypujemy
makaron mąką by nie skleił się .Gotujemy
wodę i wrzucamy
makaron gotujemy z odrobina
oleju wtedy nie sklei się na pewno .Wyjmujemy przemywamy
wodą i odcedzamy.
sobota, 31 sierpnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter