ßßß Cookit - przepis na Faworki 2015

Faworki 2015

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Sałatka z tuńczykiem
Szare kluchy z boczkiem i ... »
Nie ma zmiłuj się w domu szaleją za faworkami no to trzeba zrobić. Kochana Mamuśka ruszyła do dzieła i upiekła pyszności . Mimo że do tłustego czwartku równo miesiąc u mnie już dzisiaj są rarytasy .
Biorę udział w akcji pieczenia faworków 2015
Składniki:
500 gram maki tym 500 Młyn Kopytowa
śmietana 18% 8 łyżek
spirytus 50 ml
6 żółtek
2 łyżki cukru.
Dodatkowo:
cukier 200 gram
cukier waniliowy 30 gram
Na stolnice wsypujemy przesianą mąkę .
Robimy dołek i wbijamy żółtka.
Dodajemy śmietanę i cukier.
Na końcu wlewamy spirytus.
Zagniatamy ciasto.
Podzieliłam ciasto na cztery części każdą rozwałkowałam i pokroiłam na mniejsze kawałeczki.
Wyszło mi koło 60 szt
Piekłam na rozgrzanym oleju w głębszej patelni.
Odsączam z tłuszczu .
Zmieliłam cukier 200 gram oraz cukier waniliowy 30 gram
Obsypywałam faworki i układałam na talerzu .
wtorek, 13 stycznia 2015, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2015/01/Faworki-2015-1.html