Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Sałatka z
tuńczykiemSzare kluchy z
boczkiem i ... »Nie ma zmiłuj się w domu szaleją za
faworkami no to trzeba zrobić. Kochana Mamuśka ruszyła do dzieła i upiekła pyszności . Mimo że do tłustego czwartku równo miesiąc u mnie już dzisiaj są rarytasy .Biorę udział w akcji pieczenia
faworków 2015Składniki:500 gram
maki tym 500 Młyn Kopytowa
śmietana 18% 8 łyżek
spirytus 50 ml6
żółtek2 łyżki
cukru.Dodatkowo:
cukier 200 gram
cukier waniliowy 30 gramNa stolnice wsypujemy przesianą
mąkę .Robimy dołek i wbijamy
żółtka.Dodajemy
śmietanę i
cukier.Na końcu wlewamy
spirytus.Zagniatamy ciasto.Podzieliłam ciasto na cztery części każdą rozwałkowałam i pokroiłam na mniejsze kawałeczki.Wyszło mi koło 60 sztPiekłam na rozgrzanym
oleju w głębszej patelni.Odsączam z tłuszczu .Zmieliłam
cukier 200 gram oraz
cukier waniliowy 30 gramObsypywałam
faworki i układałam na talerzu .


wtorek, 13 stycznia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter