Wykonanie
Jako, że dawno nie było żadnych
ciasteczek dziś zapraszam na kruche poduszeczki. Są bardzo łatwe w przygotowaniu choć niestety odrobinę czasochłonne, ale ich smak wszystko Wam wynagrodzi.

Składniki:2 szklanki
mąki1
margaryna2
żółtka1 opakowanie
cukru waniliowego2 łyżki
śmietany 18%Dodatkowo:2
białkacukierZ podanych składników zagniatamy gładkie ciasto, (gdyby kleiło się do rąk dodajemy jeszcze trochę
mąki) i schładzamy w lodówce co najmniej przez godzinę (im dłużej poleży tym lepiej). Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 3 do 5 mm, a następnie kroimy na kwadraty przy pomocy radełka. Każdy kwadrat smarujemy
białkiem i oprószamy
cukrem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 st. C przez ok 10 minut, aż
ciasteczka będą miały ładny złoty kolor.


