Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Rogale maślane z
makiemKonkurs z
rybkami Ryby są ... »Dzisiaj pyszne
bułki na śniadanie. Nie może być znowu nie ma
chleba ???? Ależ jest ale
bułki smaczniejsze :) .Składniki na
bułki ze
słonecznikiem :Składniki na 12 szt.Zaczyn:4 łyżki
mąki pszennej typ 750200 ml letniej
wody12 g
suszonych drożdży BabuniCiasto:550 g
mąki pszennej typ 750 Kłos- Pol1 szklanka letniego
mleka1 łyżeczka
soliszklanka pestek
słonecznika łuskanego Kłos-PolWykończenie:
jajko rozbełtane100 g pestek
słonecznikaWykonanie rozczynu:Do misy wlewamy ciepłą
wodę drożdże suszone i
cukier.Mieszamy do rozpuszczenia , dodajemy 4 łyżki
mąki mieszamy ( powstaje zawiesina).Zostawiamy na 20 minut do wyrosniecia przykryte ściereczką.Ciasto właściwe:Do misy z wyrośniętym rozczynem dodajemy ciepłe
mleko i
sól ( mieszamy).Dodajemy
mąkę pszenną i włączamy robota ( ciasto musi odchodzić od ścianek misy wtedy jest dobre).W
miedzy czasie wsypujemy szklankę łuskanego
słonecznika.Zostawiamy ciasto do wyrośnięcia na 3 godzinki .Wykładamy formę papierem do pieczenia.Formujemy rękoma bułeczki ( jeśli lepkie ciasto to maczamy dłonie w wodzie ).Bułeczki kładziemy w lekkich odstępach bo urosną jeszcze .Każdą bułeczkę smarujemy rozbełtanym
jajem i posypujemy
słonecznikiem.Pieczemy 25 minut w 180 stopniach.



niedziela, 26 kwietnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter