Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Kotlety
rybne z nototeniSolanki z
makiem »Naleśniki z
dżemem porzeczkowym .To nie są zwykłe naleśniki - są w kształcie
serca , mam taką patelnie :)2 szklanki
mlekacukier waniliowy 3 łyżki1 szklanka
wody gazowanej
proszek do pieczenia 1 łyżeczka2
jajka2 szklanki
mąki pszennej1/2 łyżeczki
soli1/4 szklanki
oleju rzepakowego1. Miksujemy
jaja na puch z
cukrem waniliowym.2. Masa podwoi się , wtedy dodamy
mleko ,
mąkę z
proszkiem do pieczenia.3. posypujemy
solą i wlewamy
wodę gazowaną.4. Na koniec dodajemy
olej i mieszamy.5. Teraz wstawiamy patelnie ( gorącą nacieram
słoninką , wtedy się nie przypali naleśnik ).6. Letnie naleśniki smarujemy
dżemem porzeczkowym :)


sobota, 18 stycznia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter