Idealna do obiadu, grilla, do pracy na drugie śniadanie lub po prostu jako zdrowa przekąska w ciągu dnia. Jest chrupiąca, pożywna i dostarcza organizmowi sporej dawki cennych witamin i składników mineralnych. Więcej zalet? Z pewnością posiada, ale o tym przekonacie się sami, kiedy ją spróbujecie...Składniki:1/4 średniej główki kapusty pekińskiej2 pomidory5 rzodkiewek1 czerwona papryka1 ogórek wężowy (lub 4 gruntowe)2 łodygi selera naciowegokawałek jasnej części pora1 łyżka świeżego koperkuDressing:3 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka wody1 łyżeczka octu balsamicznego1/2 łyżeczki płynnego miodu1 łyżka musztardy stołowejsól (do smaku)świeżo zmielony ziołowypieprzKapustę pekińską kroimy drobno. Ogórka obieramy i kroimy na półplasterki. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Rzodkiewki kroimy w słupki, pomidora w mniejsze cząstki, pora i selera naciowego w talarki. Całość posypujemy świeżym koperkiem. Składniki dressingu wlewamy do małego słoiczka, zakręcamy i mieszamy energicznie, aż do połączenia się składników. Sałatkę polewamy dressingiem tuż przed podaniem. Smacznego!