Wykonanie
Kapusta pekińska to bardzo uniwersalne warzywo, równie dobrze smakuje podana na zimno jak i na ciepło jako surówka i jako dodatek do sałatek. Łatwo dostępna o każdej
porze roku i bardzo wdzięczna w przygotowaniu. U mnie w menu pojawia się co najmniej raz w tygodniu i staram się aby była za każdym razem chociaż troszkę inna, a zmieniając dodatki można uzyskać naprawdę smaczny efekt.Polecam :)Składniki- mała
kapusta pekińska ( lub pół większej )- 2
pomidory- 1 mały
ogórek zielony- 4-5 szt.
rzodkiewek-
oliwa z oliwek- 1 łyżeczka
ziół toskańskich- 1 łyżeczka
pomidorów suszonych w płatkach-
sól,
pieprz do smakuWykonanie
Kapustę drobno szatkuję,
pomidory kroję w większą kostkę,
ogórka i
rzodkiewki w półplasterki. Dodaję
zioła i
przyprawy. Odstawiam na chwilkę. Przed podaniem polewam ok. 2 łyżkami
oliwy z oliwek i delikatnie mieszam.Smacznego :)