ßßß
Podczas tworzenia Sylwestrowych smaków zostało mi mnóstwo "śmieci"... Z sałatki z krewetkami pół opakowania rozmrożonego surimii i pół puszki kukurydzy, z koreczków mały pokrojony już w kawałki serek pleśniowy, kilka kawałeczków ogórka kiszonego, jakieś zabłąkane oliwki (potem okazało się, ze miały być do martinii :P ale co tam! ). Popatrzyłam na te "cuda" i nie wiele myśląc zaczęłam tworzyć. Sałatka wyszła naprawdę pyszna - w sumie pewnie bez okazji, tak bym nie połączyła smaków ;) Z przyjemnością ją publikuję i zapisuję przepis także da siebie, póki pamiętam, by powtórzyć to dzieło przy okazji chęci na Owocki Morza :) W przeciwieństwie do Sałatki z Owocami Morza ta nieco bardziej na ostro, a winogrona dają jej tylko delikatny posmak słodyczy :)Z przyjemnością dodaję do Akcji Domi i Loriel i Franky :)
Składniki na małą dość głęboką miseczkę :(taką jak widać na zdjęciach - porcja dla 2-4 osób)
pół opakowania surimii - ok. 150ggruby plaster sera pleśniowego dojrzewającego - taki "Valbon" nppół puszki kukurydzy10 winogron ciemnych10-12 oliwek z pastą paprykowącała nieduża cebulapół - może nawet mniej ogórka kiszonego1-2 łyżki majonezupół łyżeczki musztardy (opcjonalnie)pieprzsólSurimii, ser, cebulkę, ogórek kiszony kroimy w niedużą kosteczkę. Oliwki i winogrono w krążki. Dorzucamy kukurydzę, majonez, musztardę, solimy, pieprzymy do smaku. Mieszamy całość i próbujemy :) Świetnie komponuje się z szampanem i Martini ze Spritem :) Smaczności !!! :>
