Wykonanie
Do salsy dodałam także
papryczki jalapeno , ale tylko dlatego, ze moj chlopak je uwielbia, wiec jeśli ich nie będziecie
mieć to nic się nie stanie :)12 skrzydełek1 bytelka
piwałyżeczka swiezego startego
imbiru2 łyżeczki
cynamonupieprzsolpokrojona połowa
papryczki chilliSkrzydełka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, obsypujemy
sola i
pieperzem.Do garnka przelewamy
piwo, lekko podgrzewamy . Dodajemy
imbir pokrojoną i oczyszczoną
papryczkę chilli,
cynamon. Doprowadzamy do wrzenia. odstawimy od ostygnięcia.Zalewamy nasze skrzydełka i odstawiamy pod przykryciem do lodowki na 24hJa skrzydełka smażyłam na tłuszczu na patelni , aż były gotowe w środku, ale równie dobrze możecie wsadzić je do piekarnika na 180C az będą miały złoty kolor!Salsa2 duze
pomidory1 duza
czerwona cebulaświeża
kolendra1
zielona papryka i jedna żółta
pieprzsolsok z jednej
limonkiczerwona papryka w proszku3 ząbki
czosnku1 puszka pokrojonych i odsaczonych pomidorow z puszkipare plasterków
papryczki jalapenoWszystkie warzywa kroimy w kostkę, ze świeżych
pomidorów usuwamy miąższ. Mieszamy w misce z
przyprawami i
sokiem z limonki i odstawiamy do lodówki na 2 h . Podajemy z Nachosami !!!XoXo K