ßßß
Cookit - przepis na Bombajskie Ziemniaczki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Bombajskie Ziemniaczki
Składniki
Ziemniak
Papryka zielona
Papryka czerwona
Pomidor
Czosnek
Czerwona cebula
Imbir
Olej
Cytryna
Cukier brązowy
Cynamon
Garam masala
Chili
Białko
Wykonanie
Indie w moim domu. Chyba się zakochałam. W
palecie
aromatów i smaków.Słodkie, słone, pikantne i aromatyczne . I
garam masala
! Coś świetnego.Wegetariańskie samodzielne danie lub jako dodatek do drobiu czy
jagnięciny
.Najemy się do syta - obiecuje. (:
Składniki (na 4 porcje):1 kg
ziemniaków
1
zielona papryka
1
czerwona papryka
1 puszka
pomidorów
krojonych 400 g2 ząbki
czosnku
1
czerwona cebula
10 g korzenia
imbiru
2 łyżki
oleju
sok z połówki
cytryny
1 łyżka
cukru brązowego
szczypta
cynamonu
1 łyżka
garam masala
chili
Ziemniaki
obierz i pokrój w kostkę. Wyłóż je w naczyniu żaroodpornym.
Cebulę
i
imbir
pokrój drobno i podsmaż na
oleju
.
Papryki
pokrój w kostkę i dodaj do
cebuli
. Dodaj również zmiażdżony
czosnek
. Gdy
papryka
zmięknie, dodaj
pomidory
z puszki oraz
sok z cytryny
,
cynamon
,
garam masala
,
cukier brązowy
i
chili
. Podsmażaj. Przełóż na
ziemniaki
. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut. Następnie wymieszaj
papryki
z
ziemniakami
i zapiekaj całość jeszcze 15 minut w tej samej temperaturze.
Wartość Kaloryczna 330 kcal (1 porcja)
Białko
8,5 gWęglowodany 57 , 5 gTłuszcz 6 , 3 g
Źródło:
http://tysiackalorii.blogspot.com/2014/08/bombajskie-ziemniaczki.html
Przepisy powiązane
Piwne skrzydełka z ostrą salsą
Piwne skrzydełka z ostrą salsą
Piwne skrzydełka z ostrą salsą
Piwne skrzydełka z ostrą salsą
Piwne skrzydełka z ostrą salsą
Składniki powiązane (0)