ßßß
Bruschetta:kilka kromek chlebaząbek czosnkupomidorzioła (bazylia,tymianek)łyżka oliwy z oliweksólPomidora pokroić w plastry, posolić, posypać ziołami i zalać oliwą, lekko wymieszać. Chlebek podpiec na grillu na złoto. Zdjąć z rusztu i przetrzeć z obu stron ząbkiem czosnku. Na wierzch ułożyć plasterek wcześniej przygotowanego pomidora.
Papryka z fetą:2 papryki2 ząbki czosnkuopakowanie fety10 dkg polędwicykilka kropel oliwy z oliwekPolędwicę pokroić w drobną kosteczkę. Czosnek pokroić, bądź przecisnąć przez wyciskarkę. Fetę rozdrobić i połączyć z wędliną i czosnkiem. Wymieszać.Papryki podzielić na ćwiartki, oczyścić, pokropić od wewnątrz oliwą i natrzeć. Włożyć do środka przygotowany farsz.
Faszerowana cukinia:1 niewielka cukinia20 dkg miękkiego sera żółtegodowolna wędlinasólmieszanka ziołowa na grillaCukinie podzielic na cztery części. Środek trochę wydrążyć, posolić i odstawić na chwilę. Jeśli zbierze się woda to odlać. Posypać dowolnymi przyprawami(nie żałować przypraw, bo cukinia potrzebuje solidnego doprawienia). Faszerować pokrojoną wędliną połączoną ze startym serem.