ßßß
Składniki:400 g penne razowego1/2 brokuła1/2 papryczki chili1 mała cebula1 ząbek czosnku5 dużych pieczarekkilka listków mięty2 łyżki oliwy z oliweksólparmezan do posypania (opcjonalnie)Oliwę rozgrzać na głębokiej patelni. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Drobno pokrojony czosnek wrzucić na patelnię, kiedy cebula będzie prawie gotowa. Smażyć ok. 1 minuty. Dodać pokrojone w plastry pieczarki i podzielone na małe różyczki brokuły. Smażyć wszystko razem do momentu, aż warzywa będą chrupkie. Posolić do smaku. Na koniec umyć i oczyścić z pestek papryczkę chili. Pokroić na cieniutkie plastry i dorzucić do warzyw. Smażyć minutę.Makaron ugotować al dente. Odcedzić i wrzucić na patelnię. Całość lekko wymieszać. Posypać listkami mięty.Smacznego :)