Wykonanie
Lekkie, szybkie i dietetyczne danie.U mnie pojawia się zazwyczaj, kiedy nie mam czasu na gotowanie.
Brokuł w sosie można także połączyć z
makaronem,a taka pasta to już palce lizać ;)
Składniki:1
brokułgarść
płatków migdałów1 ząbek
czosnku2 szczypty
chili3 łyżki
oliwy z oliweksólSposób wykonania:
Brokuł umyć, podzielić na różyczki. Wrzucić na gotującą, osoloną
wodę i ugotować do miękkości jaką lubicie (Ja gotuję ok 6 minut). Odcedzić.Na suchą patelnię wrzucić
migdały i podprażyć je, aby się lekko zezłociły. Wlać
oliwę, dodać drobno pokrojony
czosnek i podsmażyć. Pilnować, by
czosnek nie zbrązowiał, bo zgorzknieje. Na koniec dodać
chili i wymieszać.Różyczki
brokuła umieścić na patelni i połączyć z sosem.Smacznego :)