ßßß Cookit - przepis na Brokuł na parze z migdałami

Brokuł na parze z migdałami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
brokuł 1 sztuk
płatki migdałowe 50 gramów
masło 2 łyżek stołowych
czosnek 4 ząbki
sól według uznania
Wykonanie:
Umyty brokuł podzielić na różyczki, a skrojone łodygi naciąć na krzyż. Ułożyć w naczyniu do gotowania na parze łodygami do dołu. Gotować krótko, żeby lekko zmiękł i nie stracił koloru. Oczyszczony czosnek posiekać i podsmażyć na maśle, a migdały zrumienić na suchej patelni. Gotowy brokuł przełożyć na półmisek, oprószyć solą, polać masłem z czosnkiem i posypać migdałami. Podawać do cielęciny i drobiu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9794/Brokul-na-parze-z-migdalami