ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobrokuł 1 sztukpłatki migdałowe 50 gramówmasło 2 łyżek stołowychczosnek 4 ząbkisól według uznaniaWykonanie:Umyty brokuł podzielić na różyczki, a skrojone łodygi naciąć na krzyż. Ułożyć w naczyniu do gotowania na parze łodygami do dołu. Gotować krótko, żeby lekko zmiękł i nie stracił koloru. Oczyszczony czosnek posiekać i podsmażyć na maśle, a migdały zrumienić na suchej patelni. Gotowy brokuł przełożyć na półmisek, oprószyć solą, polać masłem z czosnkiem i posypać migdałami. Podawać do cielęciny i drobiu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: