Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
brokuł 1 sztuk
płatki migdałowe 50 gramów
masło 2 łyżek stołowych
czosnek 4 ząbki
sól według uznaniaWykonanie:Umyty
brokuł podzielić na różyczki, a skrojone łodygi naciąć na krzyż. Ułożyć w naczyniu do gotowania na parze łodygami do dołu. Gotować krótko, żeby lekko zmiękł i nie stracił koloru. Oczyszczony
czosnek posiekać i podsmażyć na
maśle, a
migdały zrumienić na suchej patelni. Gotowy
brokuł przełożyć na półmisek, oprószyć
solą, polać
masłem z
czosnkiem i posypać
migdałami. Podawać do
cielęciny i drobiu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: