Wykonanie
Przeglądając gazetkę telewizyjną , zaciekawił mnie przepis na
makaronu z
brokułami. Postanowiłam wypróbować go na swojej rodzinie. Trafiłam w dziesiątkę, danie posmakowało moim domownikom, więc dziś znów zagościło na naszym
stole. Zaletą dania jest szybkość w jego przygotowaniu. Potrawa jest nie tylko smaczna ale i sycąca. Zachęcam również ciebie, wypróbuj ją i podziel się swoją opinią
Do przygotowania potrawy użyłam:75 dag
brokułów ( 3 małe sztuki)50 dag
makaronu kokardki (miały być rurki ale według mnie kokardki wyglądają efektowniej)4 ząbki
czosnku1 łyżka
masłasólBrokuł ugotowałam w całości w słonej wodzie, wyciągnęłam łyżką cedzakową a do pozostałej
wody wrzuciłam
makaron. Podczas gotowania
makaronu pokroiłam i podsmażyłam na
maśle czosnek.
Brokuł rozgniotłam widelcem wraz z miękkimi częściami korzenia. Dodałam do smażącego się
czosnku, a następnie wrzuciłam odcedzony
makaron. Chwilę podsmażyłam ciągle mieszając aż
makaron połączył się z
brokułem. Przed podanie można posypać startym
parmezanem.Smacznego!