Wykonanie
Sałatkę z
pieczarkami polecam Wam na noc sylwestrową,ale sprawdzi się na każdej imprezie.Prosta w przygotowaniu, ze składników dostępnych przez cały rok.Czasem przygotowuję ją w wersji z
serem, a czasem bez.Można też zrezygnować z ciężkiego
majonezu, a zastąpić go
jogurtem naturalnym i większą ilością
musztardy, lub dodać nieco świeżych
ziół.

Składniki:40 dag niewielkich
pieczarekpuszka
kukurydzy4
ogórki kiszone4
jajka1 niewielki
portarty
ser żółty ( opcjonalnie )
sól,
biały pieprz2 łyżki
majonezu1/2 łyżki
musztardyPieczarki oczyścić, pokroić na ćwiartki, obsmażyć na niewielkiej ilości
oleju. Ostudzić i osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Ugotowane
jajka,
ogórki i
pora pokroić w drobną kostkę. Wsypać
kukurydzę i ewentualnie
żółty ser. Dodać
majonez,
musztardę i wymieszać. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Można też dodać nieco świeżych
ziół - posiekanej
natki lub
kolendry.Smacznego :)