Wykonanie
Feniksowa KuchniaPodstrzelona, lubiąca artystyczny nieład w domu i w kuchni. Bywająca na diecie, bo kiedy już jem za dużo, trzeba się przywołać do porządku. Ale nawet wtedy nie przestaję kochać jedzenia i próbuję zadowalać podniebienie dietetycznymi kąskami. Z miłości do jedzenia i jego różnorodności i również z miłości do mego lubego, któremu chcę nieba przychylić - a jak wiadomo przez żołądek do
serca.Blog > Komentarze do wpisu« puszysty sernik z ...Zapiekanka ziemniaczana z ... »

Nazywam je pasztecikami, bo są tez malutkie i takie - do łapki :)Bardzo prosty, fajny i szybki sposób na przekąski na imprezę.Robię je w różnych wariantach - z
oregano - po włosku ;)Oraz orientalny z
grzybami mun i
kminem rzymskim.Składnik podstawowy:3 opakowania
ciasta francuskiego :)Składniki na farsz włoski:500g
mięsa mielonego1 duża
cebula3 ząbki
czosnku1/2 słoiczka
przecieru pomidorowego1/2 łyżeczki
cukruoregano,
bazylia,
zioła prowansalskiesól,
pieprzNa patelni podsmażamy
cebulę oraz
czosnek. Dodajemy
mięso i rozdrabniamy w taki sposób jak
mięso na spagetti. Podsmażamy kilka minut i podlewamy ciut
wodą.Dodajemy koncentrat, troszkę
cukru,
sól,
pieprz i smażymy bez przykrycia do odparowania
wody.Na koniec dodajemy
zioła.

Składniki na farsz orientalny:500g
mięsa mielonego1 duża
cebula3 ząbki
czosnkułyżka
przecieru pomidorowegogarść namoczonych i pokrojonych w drobne paseczki
grzybów munłyżeczka
kminu rzymskiegołyżeczka
currypół łyżeczki
kurkumysól,
pieprzPodobnie jak w poprzednim farszu, na patelni podsmażamy
cebulę oraz
czosnek. Dodajemy
mięso i rozdrabniamy. Podsmażamy kilka minut i podlewamy
wodą.Dodajemy
grzyby,
przyprawy i smażymy bez przykrycia do odparowania
wody.
Ciasto francuskie nadziewany farszem i sklejamy jak pierogi. Układamy na blaszce wyłożonej papierem. Włoskie kąski posypujemy
żółtym serem i
oregano, a orientalne szczyptą
curry.Piec w temperaturze 220oC przez 15 minut.Podawać z
sosem czosnkowym lub słodko kwaśnym.SMACZNEGO!!!

środa, 11 stycznia 2012, feniksowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisyŻycie weryfikuje...
Wyniki konkursu z okazji ...Pierogi z
kapustą i
grzybamiPikantna zupa kapuściana z ...Liebster BlogPolski
chleb na zakwasieZakręcone muffinki o smaku ...KONKURS Z OKAZJI ROCZKU NA ...Popękane
ciasteczka ...Paluchy
serowePisz blog
zamów newsletter