Wykonanie
Te ciasto jest idealne! Próbowałam już różnych przepisów na ciasta
jogurtowe, wychodziły dobre ale zawsze czegoś im brakowało, a to za mało wyrosły, a to za zakalec aż do momentu kiedy znalazłam ten przepis."
Owocowy Ekspres" - tak je nazwałam po przygotowanie zabiera ledwie 10 min. Ciasto powstało z okazji super imprezy, gdzie miałam możliwość poznania fajnych -wesołych nowych ludzi:) Pozdrawiam ich gorąco:)Zachęcam wszystkich do skorzystania z tego przepisu - będziecie zaskoczeni tym
ciastem, jest puszyste, lekkie, idealnie słodkie i wilgotne - DOSKONAŁE!Zapraszam:)
Składniki:340g
mąki,2 łyżeczki
proszku do pieczenia,2 całe, duże
jajka,100g
cukru,pół szklanki
oleju,300g
jogurtu - użyłam 2
jogurtów brzoskwiniowych firmy Bakoma
Przygotowanie:1. Przesiewamy
mąkę z proszkiem. - ważne aby przesiać
mąkę - a nie wsypać i wymieszać2. Dodajemy do
maki cukier - mieszamy delikatnie3. Następnie całą resztę składników, mieszamy do połączenia tak aby ciasto było gładkie. (Ważne jest aby nie mieszać za długo, tylko do idealnego do uzyskania gładkiej masy)4. Przekładamy do formy (natłuszczonej i wysypanej
bułką tartą), - ja piekłam w tortownicy 25cm, układamy dowolne
owoce (u mnie
brzoskwinie z puszki, odsączone i pokrojone w ćwiartki) i do pieca na ok. 50 minut (170-180 stopni). - pieczemy do tzw suchego patyczka5. Kiedy ciasto ostygnie posypuje
cukrem pudrem z
cynamonem:)
Smacznego:)