Curry, miód, cynamon i odrobina chili. Kompozycja zaskakujących smaków, które na talerzu smakują wyśmienicie.Potrzebne: na potrawkę:Pałki z kurczaka (3-5 szt)Fasola konserwowa czerwona (1 puszka)Fasola konserwowa biała (1 puszka)MarchewCurry (1 łyżeczka)Kolendra (10-15 ziaren)Wodado zabielenia potrawki:Śmietana 18% (150 ml)Mąka kukurydziana (3 łyżki)Papryka czerwona mielona słodka (1 łyżeczka)Curry (1 łyżka stołowa)do kuskusa:KuskusCynamonChiliMiód (1 łyżeczka)PotrawkaPałki z kurczaka wkładamy do garnka, dodajemy ziarna kolendry, marchew pokrojoną w kostkę. Dolewamy wody (tak, żeby przykryło całość z nadmiarem). Doprowadzamy do wrzenia.Dodajemy curry. Dusimy pod przykryciem przez około 30 minut.Fasole czerwoną i biała odcedzamy i przepłukujemy wodą. Dorzucamy do garnka."Zabielajka":Do śmietany dodajemy mąkę kukurydzianą, paprykę mieloną i curry. Mieszamy dokładnie.Bierzemy wywar z kurczaka (4 łyżki) wlewamy do miski razem z zabielajką i mieszamy dokładnie. Wlewamy ponownie do garnka.Podgrzewamy cały czas mieszając przez 5 minut.KuskusDo suchego kuskusa dodajemy szczyptę cynamonu, szczyptę chili i miód. Wszystko razem mieszamy. Zalewamy wrzątkiem dokładnie mieszając. Odstawiamy na chwilę aby kasza całkowicie wchłoneła wodę.