Wykonanie

Czerstwe
pieczywo możnawykorzystać na setki różnychsposobów.Można przyrządzić smacznegrzanki z
pomidorami,
wędliną,
kiszonym ogórkiem,
cebulą i
serem,można pokroić w kostkę,zasmażyć na
oliwie z
czosnkiem i dodać do czystej zupy,można zmielić i stosować jako
bułkę tartą,można też wykorzystaćdo
mielonego mięsa, albo jak podpowie wyobraźnia,zastosować w każdym innym celu.Jeden z wielu moich pomysłów na pyszne danie z czerstwego
pieczywa to smażony
chleb.W zależności od humoru, apetytu i chęci sporządzam go w rozmaity sposób.Niekiedy moczę w wodzie, rozbełtanym
jajku i smażę,innym razem moczę w
mleku,
maślance lub
mleczku kokosowym,
potem zawsze smażę lub zapiekam z różnymi dodatkami:
serem,
ziołami,
pieczarkami, warzywami.Tym razem twarde kromki
chleba zanurzyłam w
mleku z dodatkiem
soli,
pieprzu, cząbru i
kurkumy.Usmażyłam na patelni, na której roztopiłam klarowane
masło.Gorące porcje podałam z
twarożkiem wymieszanym ze
szczypiorkiem,
rzodkiewką i gęstą
śmietaną 18%.Smacznego :)