Wykonanie
Grzanki goszczą w mymjadłospisie odkąd sięgampamięcią. Uwielbiam je.Lekko chrupiące, z przeróżnymidodatkami i z obowiązkowociągnącym
serem.Początkowo obkładałam je
wędliną,
konserwowym ogórkiem,krążkami
cebuli,
pomidorem,niekiedy zasmażonymi
grzybami.Od pewnego czasu zaczęłamurozmaicać smak grzanekdodając do podstawowychskładników rozmaite rzeczy, w zależności od apetytu.
Między innymi
kapary,
ananasy,
brzoskwinie, filety anchovies,
sałatę,
szpinak, a także
suszone owoce:
śliwki,
rodzynki,
żurawinę.Dodaję mnóstwo innych pyszności - za każdym razem wychodządoskonałe, sycące i fantazyjne.Tradycją jest, że taki smakowity posiłek sporządzam dla Wandeczki :)Dziś, w wersji z
parmeńską szynką,
salami,
pomidorami, konserwową
papryką,
suszonymi śliwkami,
cebulą, karbowaną
sałatą, świeżą
miętą i
serem.Grzanki usmażyłam na patelni, podlałam odrobiną
wody i szczelnieprzykryłam pokrywką. Po 4-5 minutach były gotowe do spożycia.Bardzo smacznie polecam :)