Wykonanie
Bread pops brzmi smaczniej, niż tosty na patyku, więc tak też je nazwałam. Małe lodówkoczyściki- możemy do nich włożyć wszystko, co zbędnie w lodówce, jak na przykład: bardzo dojrzałe warzywa, końcówki
wędlin,
sery żółte, pleśniowe, topione. Świetnie pasuje do nich
sos czonskowy czy
ketchup.


Składniki na 8 sztuk:4 kromki czerstwego
pieczywa2 plastry
serakawałki dojrzałych warzyw (np.
pomidor,
papryka)końcówki
wędlinNa 2 kromki położyć
ser, warzywa i
wędlinę. Zapiekań 2- 3 minuty w kanapkownicy (tostetrze, opiekaczu). Tosty podzielić na 4 części, nadziać na patyczki, gdy
ser jest jeszcze gorący. Smacznego!Mam nadzieję, że moje małe co nieco zachęci Was do "recyklingu" żywności. Więcej o akcji przeczytacie tutaj .