Wykonanie
Wróciłam:) Z gps'em na palcu i ze wspomnieniami najszczęśliwszego dnia w dotychczasowym życiu:) I jeszcze ta podróż poślubna..mmm...piasek, morze, góry, słońce i totalny relaks:) Bociana żadnego nie spotkaliśmy:PPo tak długiej przerwie zatęskniłam za gotowaniem (i za graniem-hihihi), dlatego
porwałam to co było w lodówce i na szybko przygotowałam sycącą jajecznicę, pierwsze "małżeńskie danie";) Przepis pochodzi z książki kucharskiej "Dobra Kuchnia".
Składniki :8 jaj (dałam 4)
CebulaPo 1/2
papryki w dwóch kolorach (u mnie zielona i czerwona)4
pomidory4 plastry
seraPrzyprawy (
pieprz,
papryka,
oregano,
tymianek,
zioła prowansalskie,
vegeta,
tabasco)
Oliwa z oliwekDodałam 2 ząbki
czosnkuPodsmażyć pokrojoną
paprykę z
cebulą i z
czosnkiem.Dodać pokrojone w ćwiartki
pomidory. Dusić przez kilka minut.Wbić
jajka (można nie mieszać i zostawić danie jako "
sadzone jajka na warzywach").Doprawić do smaku, na wierzch położyć kawałki
sera i podgrzewać przez kilka minut.Smacznego!