Wykonanie
Jest pysznie więc ...Smacznego :)

przepis własnySkładniki:1
brokuł250g
bobukilka kulek
arbuzamieszanka prażonych
orzechów (
pestki dyni,
słonecznik,
orzechy włoskie, laskowe,
sezam)odrobina
soli morskiej gruboziarnistejjadalne kwiatyświeże listki
miętykiełki brokułaDresing:łyżka
miodu1/4 szklanki
oliwy z
orzechów włoskich2 łyżki
oleju lnianegosok z jednej
limonki1 łyżeczka
octu balsamicznego1 łyżeczka
octu winnego cherry
sól,
pieprzWszystkie składniki dresingu wymieszać i odstawić do lodówki.Zagotować
wodę w dużym garnku, przygotować dużą wypełnioną miskę z lodowatą
wodą i najlepiej
lodem, do gotującej się
wody wkładać najpierw
bób, odczekać 3 minuty i wyciągać łyżką cedzakową do miski z
lodem ( zatrzymuje się wtedy proces gotowania ) następnie postąpić tak samo z
brokułem.Uprażyć
orzechy, pestki,
słonecznik i
sezam - uważać by nie spalić!Na talerz wyłożyć
kiełki brokuła, do naczynia wrzucić
bób,
brokuły i uprażoną mieszankę dodać 3 łyżki dresingu i dobrze wymieszać łyżką. Przełożyć warzywa na talerz, dodać wydrążone kulki
arbuza, posypać gruboziarnistą
solą, listkami
mięty i jadalnymi kwiatami, polać ponownie dwiema łyżkami dresingu i od razu podawać.Smacznego.